Снимка Пресс-служба Президента России Русия остро разкритикува поведението на България и

...
Снимка Пресс-служба Президента России Русия остро разкритикува поведението на България и
Коментари Харесай

Песков към България: Няма да търпим отношението ви

Снимка Пресс-служба Президента России 

Русия остро разкритикува държанието на България и Чехия по отношение на нея. " Няма да поносим отношението ви ", съобщи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС и.

„ Това, което в този момент вършат чехите, по какъв начин към тях се причисляват българите, по какъв начин към тях в границите на по този начин наречената прословута взаимност се причисляват прибалтийците и други. Повече няма да поносим това. И ние ясно демонстрираме това. И както сподели президентът на Русия Владимир Путин, по този начин ще е оттук насетне “, сподели представителят на Кремъл.

По думите му Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз настойчиво не желаят да възприемат желанието на Русия да бъде в положителни връзки с тях. „ Главното въпреки всичко е желанието на Русия да бъде в положителни връзки. Тази първа част и главно обръщение на президента Путин по някаква причина настойчиво не желаят да чуят – нито във Вашингтон, нито в Брюксел, нито в /другите/ европейски столици “, сподели Песков.

Русия ще продължи да дава отговор на дейностите на Чехия и България, съобщи още Песков. „ Без реакция на сходни безусловно неприемливи провокативни стъпки и безусловно неприемливи неоснователни, недоказани обвинявания против Русия няма да останем. Във всеки случай всички дейности на Русия ще се реализират в наш личен интерес “, сподели той.

На 17 април Чехия сподели, че Русия е забъркана във гърмежите в оръжейни хранилища в източното село Върбетице през 2014 година, при които починаха двама души. Прага изгони 18 съветски дипломати, които съгласно нея в действителност са сътрудници на спецслужбите. Русия стачкува остро и на собствен ред експулсира 20 чиновници на чешкото посолство в Москва.

Вчера представителка на българския основен прокурор пък заяви, че прокуратурата подозира шестима руснаци, че са забъркани в причиняването на четири гърмежа в страната от 2011 до 2020 година, в които е била съхранявана продукция на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, отбелязва ТАСС. В складовете във Върбетице също е имало муниции на Гебрев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР